Soojaõhuraha toob väiksemad küttearved

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide päästekomando pealik Valeri Ivanov loodab, et pärast remonti jääpurikaid maja küljes ei ole ja küttekulud vähenevad.
Paide päästekomando pealik Valeri Ivanov loodab, et pärast remonti jääpurikaid maja küljes ei ole ja küttekulud vähenevad. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti kasutamata CO2 saastekvoodi müük jaapanlastele muudab mitu Järvamaa hoonet paari aastaga energiasäästlikumaks. Eelmisel nädalal kinnitas valitsus toetuse saajate sekka veel kolm Järvamaa hoonet.

Eelmisel neljapäeval kiitis valitsus heaks Kyoto kliimaprotokolli järgi Eestile eraldatud, kuid üle jäänud saastekvoodi müügi Jaapani konglomeraadile Sumitomo Corporation kogumahus 1,6 miljonit saastekvoodi ühikut.
Selle tehingu tulu investeeritakse kohalike omavalitsuste ja riigi hoonete energiasäästlikkuse suurendamisse, mis tähendab, et kokkuvõttes väheneb õhku paisatav CO2 hulk.
Rahast saab osa ka kolm Järvamaa objekti: Päinurme päevakeskus ja raamatukogu, Koigi võimla ja Koeru hooldekodu.


Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg selgitas, et toetus aitab soojustada mõlemad majad nii, et kütmisele kuluv raha peaks pärast seda märksa väiksem olema. «Me ei küta mitte õhku, vaid kütame ruume,» lisas ta.
Kõljalg lausus, et suured küttearved on tegelikult paljude nõukogude ajal ehitatud majade probleem. «Siis küttearvetele ei mõeldud, ehitati maja valmis ja kütmine käis nii, et kui palju vaja oli, nii palju torust lasti,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles