Noored kannavad südames 4H-d

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorteühing Eesti 4H tunnustas nädalavahetusel Veskisillal peetud tänu-ja kiiduüritusel oma tublimaid liikmeid. 

Tunnustatud said kõikide maakondade parimad. Järvamaa parima klubi ja juhendaja tiitel läksid tänavu Aravetele, piirkonna aktiivse liikme tiitli pälvis Triin Aasa Koerust.

Noorteühingu Järvamaa piirkonna juht Annika Rohi täpsustas, et aunimetused omistatakse neile, kes on saavutanud väljapaistvaid tulemusi oma 4H tegevusega kodukohas ning kes oma kohapealse ja üle-eestilise tegevusega on kaasa aidanud 4H positiivsele arengule.

Piirkonna parima klubi tiitel kuulub sel aastal piirkonna suurimale klubile Aravete klubile Sigrikesed, mis tegutseb kohalikus noortekeskuses ja osalevad kõikidel piirkonnas toimuvatel üritustel, kuid jõuavad ka üle-eestilistele ning teiste klubide ettevõtmistele. Näiteks Jäneda sügislaager, Järva-Harju suvelaager, maakonna noorte infomessid jne. Kodukohas on nad korraldanud koolivaheajalaagreid, teinud koostöös skautide ja kodutütardega heategusid ning laatadel müües kogunud raha loomade varjupaigale. Klubi kohta esitatud iseloomustusest võib lugeda ka, et 2016. aasta kevadel veetsid nad päeva Rakveres Viru kodutute loomade varjupaigas, kus andsid üle ka kogutud toetussumma ja muid vajalikke esemeid.

Piirkonna parima juhendaja tiitli pälvis sel aastal Annika Rohi, kes lisaks piirkonna juhtimisele juhib mitut klubi korraga. Ta kaasab tegevustesse ka lapsevanemaid, kes saavad sel moel osa laagritest, matkadest, koolitustest ja talgutest. klubiliikmeid kui ka lapsevanemaid aktiivsetesse tegevustesse: laagrid, matkad, koolitused, talgud jms. Ta peab oluliseks anda ka teistele teada, millega 4H-s tegeletakse, selleks kajastab ta pidevalt üritusi ja ettevõtmisi läbi erinevate infokanalite. Ka teised Järvamaa juhendajad hindavad koostööd Annikaga ning naudivad koosolemist ja koostegutsemist.

Piirkonna parima 4H liikmeks aastal 2016 osutus Koeru 4H Rõõmurullide president Triin Aasa, keda esitajad kirjeldavad kui „teeme ära“ suhtumisega inimest, kes võtab asju alati positiivsest küljest ja kutsub kõiki endaga kaasa. "Ta naeratab alati ja ajab ka kõige tusasemal päeval mossitavad inimesed naerma," kirjeldavad nad. Esitajad tunnistavad Aasa suurt pühendumust, mida peegeldab nii 9. klassi viieline lõputunnistus ning üle-eestiliste 4H ürituste korraldamises kaasa löömine, isegi siis, kui tal endal pole võimalik neist osa võtta. Samuti jagab kooliraadio algatajate hulka kuuluv ja saatejuhina tegutsev Aasa 4H tegemistest infot Koeru kooliraadios. "Ta on kindlasti pärliks nii klubis, vallas, maakonnas kui ka riigis. Ta kannab 4H-d endaga südames," kiidavad esitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles