Nõudekauplejast «arst» jahib Türil inimese raha

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Juba mitu päeva tiirutab Türil  võõra numbrimärgiga sõiduauto, mille roolis võib olla nii naine kui ka mees ja autos viibib ka kaaslasi. 

Võõramaalase välimusega mees räägib soravalt vene keelt, esitleb end arstina ja küsib teed Tallinna lennujaama. Mees on väga sõnaosav ja õige pea muutub ta pealetükkivaks kaupmeheks, pakkudes alguses kõikvõimalikke kööginõusid kingituseks, kuid peagi läheb jutt sujuvalt raha peale. Pakutava kauba hinda langetatakse iga lausega ning eesmärgiks jõuda inimese rahakotini. Kauplejal on kange tahtmine kaupa teha inimese sõidukis, sest seal ei ole pealtnägijaid.

Kõrvalautost jälgitakse inimest hoolega ja kahtlane sõiduk on valmis kaduma väga kiiresti. Kui klient vedu ei võta, korjab meesterahvas ka varem suureliselt pakutud kingitused endaga kaasa ja lahkub hüvasti jätmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles