Maaliring avab sünnipäeva puhul näituse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Teisipäeval, 24. jaanuaril kell 17 avatakse Türi kultuurikeskuse klaasgaleriis väljapanek, kus näha kultuurikeskuses koos käiva maaliringi liikmete looming.

Juhendaja Malle Saarelaidi sõnul alustas maaliring kooskäimist 2007. aasta veebruaris ning huvilisi oli toona kuus. Kümme aastat hiljem on ringi hingekirjas juba nelisteist maalijat, neist Elle Mikk ja Aili Sisask on tegevad esimesest kokkusaamise korrast peale.

Koos käivad kunstisõbrad kahel päeval nädalas – esmaspäeval ja teisipäeval. «Türi kultuurikeskuse kunstniku ruumi koguneb iganädalaselt grupp rõõmsameelseid inimesi. Kaasas on neil kas valmis või pooleliolev maal ja töövahendid. Pooleliolev töö pannakse teistele vaatamiseks ja nõuannete saamiseks alusele ning nõuandeid tuleb kuhjega - kunstniku oma asi kas ta neid arvesteab või mitte. Nõuanded on sõbralikud ja asjalikud, mitte kunagi õelad või kadedad,» kirjeldab Malle Saarelaid. Juhendaja sõnul iseloomustabki ringi liikmeid just rõõmsameelsus, sõbralikkus ja teadmishimu mallimistehnikate uuenduste kohta. Maalimisest tuntakse tema sõnul lõbu ja keegi ei püüa sealjuures võistelda professionaalsete kunstnikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles