Nimekiri: südamekuu toob Järvamaale kümneid üritusi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõnd, nagu ka jalgrattasõit, on südamele kasulik aeroobne treening, mille harrastamine aitab ennetada südamehaigusi.
Kepikõnd, nagu ka jalgrattasõit, on südamele kasulik aeroobne treening, mille harrastamine aitab ennetada südamehaigusi. Foto: Andrus Eesmaa

Projektikonkursile  1.-30. aprillini 2017 südamekuu raames korraldatavate liikumisürituste läbiviimiseks laekus 66 projektitaotlust, liikumisüritustel planeerib osaleda 3950 järvakat.

 

Maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Anu Puusepp ütles, et konkursile laekus projekte kõigist Järvamaa omavalitsusest ning koolieelsetest lasteasutusest. Südamekuu liikumisüritusi korraldavad ka ettevõtted ja vabaühendused. „Kuna üheks südamehaiguste riskiteguriks on vähene liikumine, on see kuu hea aeg, et oma eluviisidele rohkem tähelepanu pöörata ja positiivsete muudatustega alustada. Vaata, mis üritused Järvamaal toimuvad ja leia endalegi sobiv ettevõtmine!" lisas Puusepp.

Alates 1993. aastast korraldati  Eestis südamenädalat Eelmisel aastal otsustati südametervisele pühendada terve kuu ning kuulutati  aprillikuu südamekuuks. Nii jätkub see ka sellel aastal, sest  võimaldab pikema perioodi jooksul erinevatele südametervist puudutavatele aspektidele tähelepanu pöörata ning erinevaid tegevusi ellu viia.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles