Streikivad õpetajad ministri jutuga rahule ei jäänud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo osales täna ennelõunal Paide gümnaasiumis kõnekoosolekul, kus teda kuulas kümneid Paide, Türi ja mujalt kohale saabunud õpetajaid, kes küsimustega kitsid ei olnud. Rahulikult sõnavõttudega alanud koosolek kogus iga minutiga tuure.


Õpetajate kannatus katkes siis, kui minister hakkas rääkima pedagoogide keskmisest palgast, mis õpetajate meelest ei saa kuidagi nii suur olla nagu minister väidab. «Ärge ajaga demagoogiat!» katkestas ministrit vahepeal õpetaja Ahto Mäeots.

Aaviksoo jätkas rahulikult selgituste jagamist, kuni teda katkestas õpetaja Jaanus Moppel. «Äkki hakkame küsima. Läheb demagoogiaks,» hõikas ta.

Umbes tunni kestnud koosoleku lõpus oli aula täis rahulolematuid õpetajaid, kelle sõnul ei rääkinud minister midagi uut ning pigem ajas neid vihale oma jutuga. Vastamata jäänud küsimused lugesid nad hoopis ette ajakirjanikele, et nad kirjutasid nendest leheveergudel ja minister saaks neile hiljem vastata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles