Kodus treenida tundub lõbus

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nii nagu täituvad treeningsaalid rahvaga enne jõule ja enne kevadet, leidub inimesi, kes ei pea ühistreeningutest midagi. Nende tarvis on aeroobikatreener Deivi Šadeikol kava välja pakkuda.

Treeningutele ei jõua paljud kas sobimatute aegade, treeningute, treeneri või lihtsalt häbelikkuse tõttu, kuid oma vormi eest hoolt kanda tahame siiski kõik.

HotSpordi aeroobikatreener Deivi Šadeiko koostas koduste üldkehaliste harjutuste kava, mis sobib nii noortele kui eakamatele, nii naistele kui ka meestele.

Kava on Šadeiko selgitusel mõeldud tervetele ja harjutusi tehes tuleb kuulata oma keha. «Kui tunned valu, siis tuleb teha rahulikumalt. Eesmärk ei tohiks olla teha harjutusi üks kord ja tugevalt, vaid paraja koormusega ja regulaarselt vähemalt neljal päeval nädalas,» selgitas ta.

Ka kava ühe seeria läbitegemisel saavad koormuse kõik suuremad lihasrühmad. Treeningu tõhustamiseks võib teha mitu seeriat.

Sama oluline kui treenida on Šadeiko ütlust mööda lõpetada treening venitusharjutustega, mida on kavas kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles