Jääpurikad ohustasid Mäost läbi sõitjaid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tuhanded autojuhid, kes on viimastel päevadel Mäo liiklussõlmes sõitnud mööda Pärnu–Rakvere maanteed, võivad tänada õnne, et nende masin ja nad ise on terved. Üle Pärnu–Rakvere maantee Mäo keskusse viiva viadukti küljes rippusid jääpurikad, mis oleksid võinud kukkuda täpselt sõiduteele.

Järva Teataja teavitas purikatest maanteeametit eile.

Ida regiooni direktori asetäitja Jaan Võsu tunnistas, et purikad on liiklejatele ohtlikud ja teehooldaja koristab need ära. Eile õhtuks oli seda ka tehtud.

Võsu selgitusel soojade ilmadega teekate soojeneb ning läbi asfaltkatte imbub hüdroisolatsiooni peale kondens- ja vihmavesi, mis juhitakse tilktorude kaudu katte alt välja. «Vaatamata suhteliselt väikestele veekogustele, külmade ilmade saabudes vesi tilktoru otsas mõne aja jooksul külmub ja tekivadki jääpurikad,» lausus ta.

Võsu märkis, et purikate teket pole võimalik kattekonstruktsiooni lahenduste ja ilmastikunähtuste tõttu vältida. «Uutes projektides oleme paigaldanud tilktorud sõidukite ja jalakäijate liiklustsoonist väljapoole, mis välistab võimalikke ohte liiklejatele,» ütles ta.  

Kuigi tilktorudest tulev vesi on juhitud rennidega eemale, pole ka see Võsu selgitusel häid tulemusi andnud, sest renn jäätub kiiresti ja selle puhastus on palju vaevarikkam. «Kahjuks ei ole me ka nii rikkad, et paigaldada toru otsa külmumise vastu tilktorudesse elektriküttekaabel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles