Vaata, milliste spordialade vahel jagab Paide linn 20 000 eurot

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnameekond vs. Narva JK Trans 22.05.12
Paide linnameekond vs. Narva JK Trans 22.05.12 Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Eilsel Paide linnavalitsuse istungil otsustati määrata 19 740 euro eest toetusi Paide linna esindusvõistkondadele ja tippsportlastele.

Suurimateks toetuste saajateks on Paide linnameeskond, Paide Viking Window korvpallimeeskond ja võrkpallimeeskond Paide-Türi-Väätsa.

Eelmisel aastal meistriliigas 6. koha saavutanud ning 2012. aasta Järvamaa parimaks võistkonnaks nimetatud Paide linnameeskonda toetatakse 9600 euroga.

Korvpalli meistrivõistlustel 2. liigas mängiv Paide Viking Window saab linnalt toetuseks 6000 eurot.

Paide linna, Türi valla ja Väätsa valla ühist esindusvõistkonda, eelmisel hooajal meeste I liigas neljanda koha saavutanud Paide-Türi-Väätsa võrkpallimeeskonda toetatakse 2000 euroga.

2012. aastal kahekordseks Eesti meistriks tulnud Paide linna kabevõistkonna kulude katmiseks on linnaeelarvesse planeeritud 500 eurot.

Paide Viking Window peatreeneril Janno Viilupil on heameel, et toetused pole vähenenud. «Rõõm on, et toetused pole vähenenud. Kuigi majanduses pole kõige lihtsamad ajad, on linn jätkuvalt väärtustanud sporti. Hea on see, et linn toetab erinevaid võistlusalasid, mitte ei toetata vaid ühte spordiala,» lisas ta. Tippsportlastest toetatakse sel aastal Meelis Kiisat ja Ivar Kruusenbergi.

Meelis Kiisale määrati Euroopa meistrivõistlustel tulirelvades ja maailma üliõpilasmängudel osalemiseks 640 eurot.

Ivar Kruusenbergi osalemist Šotsi olümpiamängude katsevõistlustel ja maailmakarika võistluste etappidel toetatakse 1000 euroga.

Eelmisel nädalavahetusel lumelauakrossis Eesti meistritiitlit kaitsnud Ivar Kruusenbergile on toetus väga hea uudis. «Antud olukorras on iga toetus oluline. Võistlustele sõiduks ei olnudki hetkel väga vahendeid ja see on kindlasti abiks. Paide linn on üks mu vähestest toetajatest ja suured tänud linnale,» ütles Kruusenberg.

Linnapea Kaido Ivaski sõnul on toetuste eesmärgiks kohaliku spordikultuuri edendamine ja Paidest pärit sporditalentidele heade võimaluste tagamine. «Linna esindusvõistkonnad toovad koju kätte tipptasemel spordivõistlused ning loodetavasti meelitavad võistkondade tublid saavutused ka noori rohkem spordi juurde,» selgitas Ivask. «Paidest pärit tipptasemel sportlased ja võistkonnad on heaks eeskujuks noortele ja kinnitavad siinsete treenerite kõva taset,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles