Täielikku turvalisust ei tagata ühelgi massiüritusel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ameerika Ühendriikides Bostoni maratoni finišijoone lähedal kärgatas esmaspäeval kaks plahvatust, milles surma sai kolm ja vigastada 176 inimest. Koletu terroriakt võib tuua endaga turvanõuete karmistumise laine, usuvad eksperdid.

Türilt pärit pikamaajooksja Margus Pirksaar Jookupartnerist tunnistaski, et Bostoni rünnakute järellainena tundub tulevik pisut hirmutav. «Pakun, et suuremate maratonide stardi- ja finišialadel, kus on massi väga palju koos (Pariisi maratoni kitsas stardialas näiteks ligi 100 000 inimest, seda koos osalejate, kaasaelajate ja korraldajatega), hakatakse rakendama veelgi rangemaid turvanõudeid,» selgitas ta. «Toimunu pole pelgalt ühe linna või riigi probleem. Ei soovi, et Eesis midagi sellist juhtuks, kuid probleemi eitada ja pead liiva alla peita me ei saa.»

Paide-Türi rahvajooksu projektijuht Urmas Jõgi ütles, et juhtum ei mõjuta hästi ühtegi üritust. «Peame inimestele pakkuma ennekõike positiivset elamust ja püüdma kõike negatiivset vähendada ja välistada,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles