Türi muusikud olid Hispaania tele-eetris

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi muusikakooli õpetajad Vello Schüts ja Helen Ott õpivad hispaanlastelt, kuidas tutvustada paremini keelpille ja äratada muusikahuvi juba väikestes lastes ning kuidas õpetada pillitunnis üksikute õpilaste asemel gruppe.
Türi muusikakooli õpetajad Vello Schüts ja Helen Ott õpivad hispaanlastelt, kuidas tutvustada paremini keelpille ja äratada muusikahuvi juba väikestes lastes ning kuidas õpetada pillitunnis üksikute õpilaste asemel gruppe. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

17.-21. mail Hispaanias Hispaanias Mataró linnas rahvusvahelises muusikaprojektis osalenud Türi valla õpilaste ja õpetajate esinemist kajastas ka kohalik telekanal.

Kolme riigi - Hispaania, Hollandi ja Eesti Comenius koostööprojekt „Music for everybody“ algas 2011.aastal, kui toimus esimene koordinaatorite kokkusaamine Amsterdamis. Projekti on kaasatud nii üldharidus- kui muusikakoolid – Eestist Türi Muusikakool ja Laupa Põhikool; Hollandist Amsterdamis asuvad põhikool Stichting OBS Samenspel ja muusikakool Stichting Muziekcentrum Zuidoost; Hispaaniast Mataró linnast põhikool Escola Germanes Bertomeu ja muusikakool Escola Municipal de Musica de Mataró.

Matarós toimus projekti lõpetamine ja suur ühiskontsert, kus esinesid Laupa põhikooli lastekoor ja Türi Muusikakooli orkester ning ettekandmisele tuli ka muusikal „Eva’s search for music“. Laval oli enam kui sada osalejat, neist kakskümmend kaheksa Türi vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles