Ambla alustab pikka nädalavahetust sportlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete park. «Ambla vald ajaloo pööristes».
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Aravete park. «Ambla vald ajaloo pööristes». DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna keskpäeval saab Amblas kohaliku jalgpalli külaliiga alguse kiirturniiriga. Sportliku päeva lõpetab jaanipäeva jalgpall, kus vastamisi lähevad vanad ja noored.

Ambla valla spordijuht Leo Matikainen selgitas, et kevadest sügiseni kestvast külaliiga maratonturniirist peavad nad tänavu hingetõmbepausi ja proovivad mängudega hakkama saada ühe päeva jooksul. «Eelregistreerimist ei ole, võistkonda saab üles anda võistluspäeva hommikul kella 11.45ni,» täpsustas ta. Kasutada kolm väljakul (kaks Arulagedal ning üks vajadusel kooli juures) ehk korraga saab mängida kuus võistkonda. «Mängud peetakse õuejalgpalli reeglitega ehk kasutusel on väiksem väljak, pisemad väravad ning meeskonna suurus viis pluss üks mängijat ja kaks varumeest,» selgitas Matikainen.

Mängude vahepeal viiakse läbi kolm jalgpalli osavusharjutust: palliga žonglöörimine, slaalom ja pealelöögid. Parimaid ootavad auhinnad.

Kui külaliiga paremad on selgunud, tehakse algust jaanipäeva jalgpalliga. Matikainen selgitas, et suurel väljakul lähevad vastamisi vanad ja noored ning reegel on, et kõik soovijad peavad saama mänguaega. «Rõhk on eelkõige lõbusas ajaveetmises ja jaanipäevaeelses kokkusaamises,» ütles ta. «Tulevad ju paljud pühadeks maale käima.» (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles