Väätsa Agro kukkus üheksa miljoniga kahjumisse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Põllumajandussaaduste tootja ja turustaja AS Väätsa Agro kukkus möödunud aastal üheksa miljoni krooniga kahjumisse, 2007. aastal oli ettevõte 16 miljoni krooniga kasumis.

Väätsa Agro müügitulu kasvas möödunud aastal tunamullusega võrreldes 15 protsenti 92,5 miljoni kroonini, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.
Müügitulust 78 protsenti tõi piimakarjakasvatus, millest omakorda 97 protsenti moodustas piima ja kolm protsenti veiste müük. Ülejäänud käibest moodustas enamiku seakasvatus, tapamaja toodang ning teraviljakasvatus.

Aruandeaastal tootis ettevõte 15 000 tonni piima, mis on 2007. aastaga võrreldes kolme protsendi võrra vähem.
Lisaks põllumajandussaaduste realiseerimisest saadud tulule sai Väätsa Agro eelmisel aastal riigilt 18 miljonit krooni toetusi.
Ettevõttel oli 2008. aastal pikaajalisi võlakohustusi 133 miljonit krooni, firma bilansimaht oli eelmise aasta lõpu seisuga 300 miljonit krooni.
Firma investeeris möödunud aastal põhivarasse 10 miljonit krooni.

Aruandeaastal töötas Väätsa Agros 162 inimest, kellele maksti palkadeks kokku 21 miljonit krooni. Kolmeliikmelise juhatuse tasu oli koos puhkusetasude ja lahkumishüvitistega miljon krooni.
Aastavahetuse seisuga on ettevõtte jaotamata kasum 83 miljonit krooni. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles