Türi valda võib hakata juhtima eksmaavanem Üllar Vahtramäe

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisõhtul jälgis endine maavanem Üllar Vahtramäe Reformierakonna peol arvutist Paide linna valimistulemusi, kuid tegelikult võivad talle omavalitsusjuhi koha tuua hoopis Türi valla valimistulemused.
Valimisõhtul jälgis endine maavanem Üllar Vahtramäe Reformierakonna peol arvutist Paide linna valimistulemusi, kuid tegelikult võivad talle omavalitsusjuhi koha tuua hoopis Türi valla valimistulemused. Foto: Tiit Reinberg

Reformierakonna Paide linnapea kandidaat, endine maavanem Üllar Vahtramäe istub  suure tõenäosusega maakonnakeskuse juhi tooli asemel hoopis Türi vallavanema toolile.

Eile teatasid Reformierakond ja valimisliit Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik, et alustasid Türi vallas koalitsioonikõnelusi võrdsete partneritena.

Võrdsete partnerite koalitsioon tähendab, et kuigi valimisliidul on volikogus üheksa kohta ja Reformierakonnal kolm korda vähem ehk kolm kohta, arvestavad nad võrdselt mõlema poole ettepanekutega.
Järva Teatajale teadaolevalt tegid reformierakondlased läbirääkimistel ettepaneku, et ühiskoalitsioonis võiks vallavanemakoha saada endine Järva maavanem Üllar Vahtramäe.

Valimisliidu juhtisikud olnud ettepanekuga päri, kuid lõpliku otsuse tarvis peavad seda toetama ka  valimisliidu tavaliikmed.
Eravestlustes kinnitasid loodava liidu võtmetegelased, et koalitsiooni loomise tõenäosus on suur, ega näinud ka takistust, miks ei peaks Vahtramäest Türi vallavanemat saama. Samuti kinnitasid nad, et Vahtramäe on türilastele oma jaa-sõna juba öelnud.

Türi vallavolikogu valimised võitis Isamaa ja Res Publica Liit, kes sai 23 kohaga volikogus kümme kohta. Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik sai üheksa ja Reformierakond kolm kohta ning Keskerakond ühe koha. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles