Tööturg hakkas elavnema

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Kuigi töötus suureneb, pole siiski enam olukord nii nukker, sest ametikoha leidnud inimeste hulk suureneb vähehaaval ja koondamisi teinud ettevõtted vajavad jälle töökäsi.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang kinnitas, et olukord ei tohiks tööturul enam olla nii nutune kui aasta algul. «Tasapisi ikka töökohti liigub, kes otsib, see leiab,» lausus ta. «Peab initsiatiivi üles näitama ega tohi norutada.»

Kui jaanuaris ja veebruaris läks töötukassa andmetel tööle ligi 40 inimest, siis augustis oli neid juba 116 ja septembris  88.

Praeguste andmete järgi on oktoobris tööle tagasi läinud 73 inimest, kuid Tasangu ütlust mööda võib neid juurde tulla, sest kõik pole oma uuest ametist arvatavasti jõudnud neile teatada.

Töötukassa kaudu pakuti oktoobris  51 uut töökohta, mida on tänavu ühe kuu lõikes suurim hulk ja Tasangu hinnangul mitte sugugi vähe. Järgnevad juuni 43 ning veebruar ja juuli 42 kohaga.

Tasang märkis, et ettevõtted on otsinud oskus- ja tootmistöölisi. «Lihttöölisi on otsitud vähe ja juhtivtöötajaid üldse mitte,» lisas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles