Paide jõulupuu tuleb esimest korda linnast

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna tänavune jõulupuu kasvab praegu kesklinnast kilomeetri kaugusel Vahe tänavas.
Paide linna tänavune jõulupuu kasvab praegu kesklinnast kilomeetri kaugusel Vahe tänavas. Foto: Tiit Reinberg

Eelmistel aastatel on Paide jõulupuu toodud isegi kümnete kilomeetrite kauguselt laantest, aga tänavune kuusk saetakse maha kesklinnast kõigest kilomeetri kaugusel.

Jõulupuuks sobiv kuusk kasvab Vahe tänavas perekond Mihkle hoovis. Pensionipõlve pidav Viktor Mihkle ütles, et 40aastane puu on sirgunud nii suureks, et varjab elamist, mistõttu hakkaski ta otsima võimalust see maha võtta.

Et nii suurt puud linnas ilma kraana abita ei langeta, uuris Mihkle kraanajuht Enn Sõmerilt, kas ta saaks appi tulla. Sõmer pakkus välja, et küttepuudeks tegemise asemel võiks kuuske hoopis linna jõulupuuks pakkuda.

Enn Sõmeri teada on tänavune tal 40. jõulu- või nääripuu kesklinna tuua. «Aga Paidest pole me seni ühtegi puud saanud,» lisas ta.
Sõmeri mäletamist mööda on kõige lähemal asuv kuusk kasvanud Männarus. «Känd peaks praegugi veel alles olema,» märkis ta.

Kuigi tänavu pole tarvis kaugele metsa sõita ja riskida porri kinnijäämisega, on Sõmeri ütlust mööda siingi omad raskused. «Ruumi on vähe, eks ta üks paras nikerdamine tule,» sõnas ta.

Türi vallavalitsus valis tänavu linna jõulupuuks kesklinna pargis kasvava ebatsuuga. Vallavalitsus leidis, et selliselt viiakse ellu aastaid tagasi kavandatud mõte ja vähe tähtis pole seegi, et jäävad tegemata jõulupuu ostu, veo ja hilisema koristusega seotud kulutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles