Tõstjad said tunnustada

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa 2009. aasta parim noor- Ain (vasakul) ja meessportlane Leho Pent
Järvamaa 2009. aasta parim noor- Ain (vasakul) ja meessportlane Leho Pent Foto: Erakogu / Järva Teataja.

Möödunud laupäeval Tartus olnud Eesti meeskondlikel tõstemeistrivõistlustel tuli SK Vargamäe meeskond hõbemedalile, Leho Pent sai hakkama kolme uue Eesti juunioride rekordiga.


Alles reede öösel Gruusiast treeningulaagrist Eestisse jõudnud Leho Pent ütles, et tema laupäevasele võistlusele jätsid oma jälje reisiväsimus ja kehv enesetunne.
Rebimisel sai kehakaalus kuni 94 kilogrammis võistelnud Pent teisel katsel jagu 142 ja kolmandal katsel 145 kilogrammist. Mõlemad tulemused tähistavad Eesti juunioride uut rekordit.
Tõukamist alustas Pent 170 kilogrammist, mille sai sirgetele kätele. Teiseks katseks kangile tellitud 177 ja kolmandaks katseks ettevõetud 180 kilogrammi tal üles saada ei õnnestunud. Kahe tõste kogusummas kirja läinud 315 kilogrammi tähistab samuti uut rekordit.

Võistlusjärgsel vastuvõtul tunnustas Eesti tõstespordi liit ka aasta parimaid. Aasta tõstja ja juuniori tiitli pälvis teist aastat järjest Leho Pent. Veel märgiti ära Albu karikavõistlused kui parima korraldusega võistlused. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles