Kinnisvarahindades peitub ikka palju õhku

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järvamaa kinnisvarakuulutusi uurides jääb kohati mulje, et kinnisvarakriis pole siia kanti jõudnudki ja korterist on võimalik endiselt küsida tublisti üle poole miljoni krooni, mis teeb ruutmeetrihinnaks üle 10 000 krooni. 

Järva Teataja uuris Eesti suurimast kuulutuskeskusest www.soov.ee, millised on Järvamaal kallimad müügis olevad korterid ja majad.
Kortereid oli eile Soovis müügis 63. Väiksemate korterite hinnad ulatuvad 100 000 krooni ligi ja lõpevad pealpool poolt miljonit krooni. Kõige kallim müügis olev korter maksab 785 000 krooni.

Kuus maakonna kõige kallimat korterit asuvad Türil.
Maju on Soovis müügil 47. Odavamate majade eest küsitakse paarsada tuhat krooni, kuid enamasti vajavad need enne sissekolimist suuremat remonti.
Korraliku elamise saab nüüd kätte siiski vähem kui miljoni krooniga.

Maakonna kallimate korteri müüki vahendab Tare Kinnisvara hindaja-maakler Hele Kaasiku, kes selgitas, et omanik ütleb kinnisvarale hinna ja kui maakler sellega ostjat ei leia, tuleb hinda alla lasta. «Eks elu pane lõpuks hinna paika,» sõnas ta.

Kaasiku märkis, et kui müügis olevate korterite hindu vaadata, tuleb tunnistada, et ülehinnatud kortereid on liiga palju. Kaasiku usub, et 20 protsenti hinnaalandust pole enamasti raske saavutada.

Arco Vara maakler Lea Kerma on kindel, et nii kõrgete hindadega Järvamaal kortereid müüa ei õnnestu. «Sellistes hindades on ikka väga palju õhku sees,» lisas ta.

Viimase aja tehingud näitavad Kerma selgitusel, et Türil on korteri ruutmeetrihind vahemikus 2000–3200 krooni ja Paides 3000–5000 krooni. «Küsida võib muidugi ükskõik millist hinda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles