Pank nõuab Väätsa Agrolt liisingute lõpetamist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Väätsa Agro üks võlausaldajaid SEB nõuab saneerimisel ettevõttelt liisingute lõpetamist, kuigi seadus seda ei luba, kirjutab

Aripäev.ee.

Pärast seda, kui AS SEB Liising oli saanud saneerimiskava, esitas liisingufirma Väätsa Agrole osa liisingulepingute lõpetamise avalduse. Et vastavalt saneerimisseadusele ei saa võlausaldajad selliseid äärmuslikke meetmeid saneerimismenetluse jooksul rakendada, taotles Väätsa Agro kohtult esialgse õiguskaitse kohaldamist.


Pärnu maakohtu Paide kohtumaja rahuldas Väätsa Agro taotluse ja koostas määruse, millega keelas SEB-el liisingulepinguid lõpetada. SEB esitas kohtumääruse kohta määruskaebuse ja toimik saadeti Tallinna ringkonnakohtusse.«


See tekitab menetluslikult paratamatult veidi asjatut viivitust« ütles Väätsa Agro saneerimisnõustaja Veikko Toomere. «Loodame siiski, et Tallinna ringkonnakohus vaatab määruskaebuse kiiresti läbi ja saab asjaga edasi minna.»


Ajaliselt võib viivitus Toomere hinnangul kesta kaks kuni kolm nädalat.


Kui tsiviilasja toimik ringkonnakohtust Paide kohtumajja tagasi jõuab, saab kohus hakata vaatama läbi Väätsa Agro avaldust vastuvõtmata saneerimiskava kinnitamiseks.


Kui kohus Väätsa Agro avalduse rahuldab, määrab ta eksperdid, kellel on aega kuni 60 päeva esitada oma arvamus saneerimiskava suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles