Töötuid ei rahuldanud müügitöö palk

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Merle Lauk (ees keskel) lahkus töölt pärast kolme nädalat, sest ta ei olnud rahul töölepinguga ja sellega, et inimestele makstakse vaid tulemustasu. Selleks ajaks oli ära läinud enamik neist, kes veebruari alguses alustas.
Türilane Merle Lauk (ees keskel) lahkus töölt pärast kolme nädalat, sest ta ei olnud rahul töölepinguga ja sellega, et inimestele makstakse vaid tulemustasu. Selleks ajaks oli ära läinud enamik neist, kes veebruari alguses alustas. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paarikümnest veebruaris Paide kaugtöökeskuses alustanud inimesest on praegu alles viis. Lahkujaid ei rahuldanud vaid tulemustasul põhinev palk.

Osaühingu Kontaktikeskus loodud Paide kaugtöökeskus alustas tegevust veebruari algul. Tollal istus laudade taga 22 inimest, kellest suure osa oli pakkunud välja Eesti töötukassa.

Kontaktikeskuse juhataja Erki Kolditsa ütlust mööda tegeleb praegu telefonimüügiga viis inimest.
Türilane Merle Lauk on üks neist, kes lahkus pärast kolme nädalat. Selleks ajaks oli ära läinud enamik neist, kes kuu alguses alustas. «Kahju on, sest ma lootsin sellest väga palju,» ütles ta.

Müügiga ei teeni Laugi ütlust mööda palju. Töötajad olid tõstatanud teema ka kaugtöökeskuse juhi ees ja öelnud, et peaks olema mingi tunnipalk, sest nad helistavad kogu aeg ja pole süüdi, kui inimesel tõesti pole pakutavat asja vaja. «Siis vastasid töötajad, mis nad istuvad siin, nad pole õiged inimesed selle koha peal olema,» ütles ta.
Lauk sõnas, et tema oleks olnud rahul kas või miinimumpalgaga, millele oleks lisandunud boonus müügi pealt.

Lauk märkis, et sel ajal, kui tema lahkumisele veel ei mõelnud, läks ära neli naist korraga, põhjendades, et selle palga eest ei tasu rabeleda.

Kontaktikeskuse juhataja Erki Koldits lausus, et viis inimest, kes praegu alles on, teevad head tööd ja on suutnud teha kahe tunni kohta keskmiselt ühe müügi.
Kolditsa ütlust mööda on vaid tulemustasu maksmine sellise töö puhul tavapärane ning alles jäänud töötajad on müügi pealt teenitud palgaga rahul. «Nad helistavad pidevalt ja müüvad iga päev,» lausus ta. «Tunnipalka küsivad need, kes tööga hakkama ei saa.»

Koldits lausus, et müügitöö ei sobigi kõikidele inimestele, mistõttu on tavaline, et paljud alustajad loobuvad telefonimüügitööst mingi aja jooksul.

Koldits ütles, et pöördus eelmisel reedel uute töötajate leidmiseks töötukassa poole, kuid huvilised võivad ka kirjutada aadressil: personal@kontaktikeskus.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles