Politsei hoiatab: oht läbi jää vajuda on suur

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lääne politseiprefektuur hoiatab kehvade jääolude eest ja palub inimestel olla ettevaatlik siseveekogude, mere ja lahtede jääle minnes.

Lääne politseiprefektuuri merevalvekeskuse juht Tarvo Vaher selgitas, et mere ja muude veekogude jääkate on muutunud väga ohtlikuks. «Et hoida ära oma elu ohtu sattumist, soovitan olla ülimalt ettevaatlik nii enda kui ka kaasinimeste suhtes,» lausus ta. «Esmapilgul võib jääle minek tunduda küll ohutu, kuid et Eesti kliimale on omane ilmastikuolude kiire ja vahelduv muutumine, võib ka olukord merel ja veekogudel muutuda sama kiiresti muutuda.»
Vaheri teada on veekogudel kohati lumesulamisvesi ja suured jääpraod, mis võivad esmapilgul olla märkamatud, öökülmadega kaetud õhukese jääkihiga. «Seega, oht läbi jää vajuda on suur,» kinnitas ta.

Vaher pani ka lastevanematele südamele mitte jätta lapsi veekogude läheduses järelevalveta ja selgitada neile jäälemineku ohte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles