Saneerija: Swedbank eelistab Väätsa Agro pankrotti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad. Foto on illustreeriv.
Lehmad. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala
Äripäev

kirjutab, et äsja kinnitatud saneerimiskava järgi võib Swedbank omandada veidi alla poole Eesti piimatootjate esikolmikusse kuuluvast Väätsa Agrost.

Swedbanki 85 miljoni kroonisest võlanõudest 60 miljonit krooni vahetatakse umbes 45 protsendise osaluse vastu Väätsa Agros. Ülejäänud osa nõudest jääks firma bilanssi üles.

Swedbanki on niisugune väljavaade ajanud tagajalgadele ja pank vaidlustas saneerimiskava ringkonnakohtus. «Swedbank AS ei soovi saada Väätsa Agro omanikuks,» seisab ametlikus vastuses, mille pank Äripäevale saatis.

Väätsa Agro saatus ripub juuksekarva otsas, sest kava põrumine võib ettevõtte hävitada. Saneerimisnõustaja ja Väätsa Agro juht peavad Rootsi suurpanga käitumist pahatahtlikuks ja kohati arusaamatuks. «Swedbank näeb asja liigselt jõupositsioonilt, eelistades ettevõtte pankrotti,» ütles Väätsa Agro saneerimisnõustaja ja vandeadvokaat Veikko Toomere.

Toomere ütlust mööda jäi kogu saneerimise ajal arusaamatuks, mida pank täpselt soovib, ilmselge oli ainult vastasseis. «Jääb mulje, et Swedbank soovib kõigi teiste võlausaldajate ees suuri eeliseid,» sõnas ta.
Ettevõtte juhtkond loodab siiski, et ringkonnakohus jätab kinnitatud kava kehtima. «Oleks väga kahetsusväärne, kui panga diktaat lõpeks Väätsa Agro pankrotiga,» lausus Toomere. «Usun, et läbi saneerimise saab ka Swedbank oma nõude oluliselt suuremas mahus rahuldatud kui pankrotimenetluses.»
Toomere lisas, et pank on juba mõista andnud, et soovib ettevõtte pankrotti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles