Vastukaja: Päevakeskus on avatud rõõmsatele ja tegusatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Sapp, Kaido Ivask ja Kersti Sarapuu valimisreklaamil.
Piret Sapp, Kaido Ivask ja Kersti Sarapuu valimisreklaamil. Foto: AFP / Scanpix

Loe ka  «Eakad jõudsid linnavõimus pettuda» 15. mai Järva Teatajas.

Eakate päevakeskus on Paide sotsiaaltöökeskuse üks osa, mis pakub linna eakatele päevase tegevuse erinevaid võimalusi.


Eakate päevakeskuse tegevus Lai 33 majas vajab harjumist nii eakate kui ka majas juba tegutsevate inimeste poolt.
Positiivne on, et eakate päevakeskuse tulekuga on pool maja, mis seisis varemalt hommikuse aja tühjana, saanud rõõmsate eakate tegevuspaigaks.

Tingimused eelnevate ruumidega ei anna ennast võrrelda: korralik spordisaal on suurendanud eakate võimlejate arvu, raamatukogus on kättesaadav värske perioodika ning võimalus korraldada kirjandustemaatilisi koosolemisi.
Koostöös rahvaülikooliga saavad õpihimulised eakad ennast täiendada, osaleda saab huvikeskuse ringides ja kasutada huvikeskuse võimalusi teha kunsti ja käsitööd.
Juba praegu on rahvaülikool vabaharidusliidu poolt taotlemas erinevaid tasuta kursusi, mis on suunatud eakatele inimestele. Suured kiidusõnad on eakate poolt pälvinud ka Liisu söögituba, kus meisterkokad pakuvad hea hinnaga maitsvat sööki.


Istuda ja lihtsalt suhelda on võimalus eakatel ka eraldi ruumis, mida veel paar nädalat jagatakse huvikeskusega. 7. juunist saab see eakatele päris oma ruumiks.
Linn panustab eakate päevakeskuse ja eakate ühenduste tegevusse.
Päevakeskuses on täiskohaga tegevusjuhendaja ja lisaks on tööl võimlemise ringi ja lauluansambli juhendaja. Palkadeks kulub aastas koos maksudega ligi 150 tuhat krooni.


Lisaks päevakeskusele toetatakse linna poolt nii ruumide kui rahaga ka aktiivsete eakate klubilist tegevus: heaks näiteks on klubi Hämarik ja tantsurühmad Sinilill ning Seeniorid.
Päevakeskuse teenuse eest tuleb teenust kasutaval eakal välja käia kuus 20 krooni.
Sümboolset teenustasu tuleb maksta eakatel vaid nende kuude eest kui nad teenuseid kasutavad. Raha jääb eakate päevakeskusele, selle eest saab päevakeskus osta eakate oma tegevuse tarvis erinevaid tegevusvahendeid.

On mõistetav, et eakatele, kes on päevakeskuse teenuseid kasutanud uues hoones vähem kui kolm kuud, ei ole koht muutunud veel armsaks ja koduseks.
Linnavalitsus, sotsiaaltöökeskuse töötajad ja volikogu sotsiaalkomisjoni esimees kohtusid eakatega 19. mail. Eakad said oma mureküsimustele vastused ning tõdeti, et kõikidele probleemidele on lahendused olemas.


Kui päevakeskuse teenust kasutab tänasel päeval 1580-st Paide linna eakast veidi vähem kui 10%, siis loodame, et lähitulevikus keskuse teenuste kasutajate ring laieneb.
Selleks et päevakeskuse tegevus vastaks kasutajate vajadustele täiel määral ja kõigil oleks hea ja mõnus, ootame ka eakate endi initsiatiivi.
Pakkuge välja oma häid mõtteid, mida ja kuidas koos teha – Lai 33 maja ja töötajad on headele algatustele alati avatud.

Paide Linnavalitsuse liikmed
Kersti Sarapuu
Piret Sapp
Kaido Ivask

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles