Ehitustellingutelt alla kukkunud mees suri

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval kell 15.26 teatati politseile, et Kareda vallas Peetri külas kukkus ehitustellingutelt alla 21-aastane Marko, kes suri.

Järvamaa haiglast öeldi, et kiirabi tegi kõik endast oleneva, et meest aidata, kuid ta suri sündmuskohal.

Prokuratuurist anti teada, et noormees kukkus alla nelja meetri kõrguselt. Õnnetus juhtus Kalda tänaval. Alustatud on kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb töötervishoiu ja -ohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Prokuratuuri teada oli noormees seotud ettevõttega Kristavi Ehitus. 

Kohalike sõnul oli hukkunud noormees lapsepõlves elanud Kareda vallas ja praegu on tegemist paidelasega.

Kristavi Ehituse juhataja Eiki Köhler lausus, et praegu ei oska ta veel midagi öelda kukkumise põhjuste kohta.
Objektil töötas tema sõnul kaks meest ja teine mees oli Marko poole seljaga ning nägi vaid kukkumismomenti. Seda, mis võis põhjustada kukkumise ja Marko surma, selgitab uurimine.
Köhler lausus, et Marko oli nende ettevõttes tööl 1. juulist, kuid ta on töötanud seal ka 2006. - 2008. aastal. «Marko ei olnud mingi rabistaja,» sõnas ta.
Ta lisas, et mehed tegid tööd rahulikult ning kuumade ilmade tõttu peeti rohkem puhkepause ning töötati seitse tundi päevas mitte kaheksa.
Köhleri sõnul olid tellingud nõuetele vastavad ning mehi oli instrueerituid ohutusnõuetest.

Üks Kristavi Ehituse töömehi, kes ise sündmuskohal õnnetuse ajal ei viibinud, lausus, et tema teada võttis oodatust rohkem aega ka kiirabi saabumine, kuna esialgu saadeti masin välja Tallinnast, sest arvati, et õnnetus juhtus Rae vallas Peetri külas ja esimene kiirabi läks sinna. «Kui nad avastasid, siis nad helistasid tagasi ja alles seejärel olevat Paidest sõitnud kiirabi välja,» lausus ta.

Töömees sõnas, et räägitakse, et hukkunud noormees võis saada ka elektrilöögi liinidelt, mis olid seal lähedal. «Aga ta võis saada ka kuumarabanduse või komistada enda jala taha,» ütles ta.
Marko oli tema sõnul väga hea töömees, kes oli alati õigel ajal kohal, kelle peale võis loota ja vajadusel oli ta valmis tegema rohkem kui vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles