Paide surmaavarii kannatanu ilmus kohtusse purjuspäi

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna pidi Paide kohtumajas jätkuma eelmise aasta septembris Järvamaal kahe inimese surmaga lõppenud üliraske liiklusõnnetuse süüasja arutelu, mis tõi süüdistuse Osvaldile, kes võis olla autoroolis.

Täna oli kavas üle kuulata kannatanu Marko, kes eile kohtusse ei ilmunud, ja Osvald.
Probleemid Markoga jätkusid, sest Põlvamaalt Paidesse sõites hilines ta tunni.

Istungi algul küsis kohtunik tavapäraselt Markolt kui kannatanult andmeid, kuid väga kaugele sellega ei jõudnud, sest Marko ees istunud Osvald tundis alkoholilõhna, mistõttu hakkas kohtunik uurima, kas Marko on purjus või mitte. «Kindlasti ei ole täna joonud, eile jõin,» ütles ta.
Täpsustavate küsimuste peale selgus, et Marko oli eile ära joonud pool liitrit viina.

Et kahtlus jäi, kutsus kohtunik kohtusaali politseiniku, kes mõõtis Markol joobe ja istung lükkus edasi.
Raske õnnetus juhtus eelmisel aastal 22. septembri varahommikul Paide linna piiril, kus sõiduauto Honda läbis ringtee vastassuunas, sõitis üle kergliiklustee kraavi ja paiskus vastu puud. Politsei sai õnnetusest teate pärast kella 9.
Katusele rullunud autos hukkusid 34aastane Ain ja noor naine Ingrid. Kiirabi viis Järvamaa haiglasse raskelt vigastatud Osvaldi (siis 48aastane), Maariuse (25) ja 35aastase Marko (35). Kõik sõidukis olnud inimesed olid purjus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles