Haigla palub patsiente mitte külastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses gripi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkuste levikuga palub Järvamaa haigla ravil viibivaid patsiente mitte külastada.

Haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et täna paneb haigla teavitavad sildid välja ja homsest külalisi enam ei oota. «Kes juba on plaaninud täna kuskilt kaugemalt tulla, las ta siis käib ära, aga homsest enam ei ole soovitav,» lisas ta.
Müürsepp selgitas, et olukord haiglas pole katastroofiline, kuid et täna hommikul selgus, et paaril patsiendil oli tõusnud palavik, otsustas ka Järvamaa haigla teiste haiglate eeskujul külastamist piirata. «Haiglas on ikkagi nõrgestatud organismiga inimesed ja me arvame, et parem on neid hoida,» märkis ta.
Müürsepp lisas, et kui siiski peaks kellelgi väga tarvis olema lähedast haiglasse vaatama tulla, annab raviarst või osakonnajuhataja selleks eriloa.
Sellisel juhul valmistatakse külaline eraldi ette: käsi pestakse desinfitseeriva lahusega ja vajadusel antakse ette mask. «Teinekord ju on väga vaja tulla ja ega me siis vangla ole, aga üldjuhul oleks ikkagi parem, kui ei tuldaks,» soovitas Müürsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles