Lugeja küsib: Ostsin poest sinki, mida palusin müüjal viilutada. Viilutamisel lõikas müüja endale sõrme. Kui tuttavate seas sellest juttu tuli, ütlesid nad, et on õige tihti lihatoodete letis näha plaasterdatud näpuga töötajaid. Kas nende viilutajatega töötamine on tõesti nii ohtlik?
Tellijale
Lugeja küsib: kuidas kaupluses ohutult viilutajat kasutada?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastab Rein Reisberg, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Eesti kauplustes juhtub igal nädalal tööõnnetus, mille põhjuseks on töötamine viilutajaga või noaga ning mille tõttu töötaja jääb töövõimetuslehele. Lisaks neile juhtub ka veel kergemaid vigastusi, mille tõttu töötaja töölt eemale ei jää, kuid mille tagajärjed paistavad välja müüjate plaasterdatud kätelt.