Viimase hetke öömaja tasub ikka küsida

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Reismann andis arvamusfestivali külalisele sel aastal kasutada kahetoalise korteri.
Marju Reismann andis arvamusfestivali külalisele sel aastal kasutada kahetoalise korteri. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eilse seisuga oli suurem osa arvamusfestivalil kodumajutust soovinud inimestest selleks ka võimaluse leidnud. Kes aga otsustab viimasel hetkel ööseks Paidesse jääda, ärgu heitku meelt, vaid kirjutagu julgelt Facebooki leheküljele "Arvamusfestivali kodumajutus" ning loodetavasti leidub lahkeid paidelasi, kes on nõus oma koduukse öömajaks avama.

Kodumajutuse eest vastutav vabatahtlik Liisa Hendrikson ütles, et oma kodu või majutuskoha on välja pakkunud ligi 20 inimest ning enamik neist on tema teada öömajalised leidnud. «Kui arvestada, et paljud suhtlevad majutajatega  otse eelmiste aastate kontaktide põhjal, siis julgen väita, et Paide ja selle lähiümbruse kodudes leiab arvamusfestivali ajal öömaja üle 60 inimese,» lausus ta.

Hendrikson märkis, et kõige rohkem küsiti kesklinnale lähedal asuvaid ööbimiskohti. «Kui ütlesin, et korter asub Ristiku tänavas ja sinna tuleb umbes 15 minutit kõndida, põlgasid mitmed koha ära,» sõnas ta.

Küllap seetõttu ei ole kiirelt täitunud ka linnast väljas asuvad majutuskohad. «Kui inimene peab ööbimiskohta niikuinii autoga sõitma, siis pigem eelistatakse juba koju sõita,» täheldas ta.

Sellele vaatamata soovitas Hendrikson viimase hetke öömaja huvilistel Facebooki leheküljele "Arvamusfestivali kodumajutus" kirjutada ja võimalust küsida. «Mine tea, ehk on tõesti mõnes kohas veel ruumi või otsustab mõni korteri- või majaomanik viimasel hetkel, et saab siiski külalisi vastu võtta,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles