Päästjad harjutavad metsatulekahju kustutamist

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad harjutavad teisipäeval ja kolmapäeval koostööpartneritega Türi vallas Kõltsi külas metsatulekahju kustutamist.

Õppuse legendi kohaselt helistab juhuslik mööduja häirekeskusesse ja teatab, et Türi vallas Kõltsi külas põleb mets, hinnanguliselt kolm hektarit, teatas Lääne päästekeskus BNS-ile. Õppuse „mängus“ hakkab halbade tingimuste tõttu, nagu päästetehnika raskendatud ligipääs tulepesadele või tugevnev tuul, pinnatulekahju laienema ja võib paisuda laiaulatuslikuks metsatulekahjuks. Metsatulekahju ala laienemine, sealhulgas põlemis- ja suitsugaaside eraldumine võivad seada ohtu Kolu ja Kõltsi külade elanikud.

Päris põlenguks kindlasti metsas seekord ei lähe, kuid läbi harjutatakse erinevate tasandite tööd sellise sündmuse puhul – päästetööd, kuhu reageerivad päästjad, staabitöö protseduurid kõrgema tasandi juhtidele ja koostöö partneritega politseist, kohalikust omavalitsusest, häirekeskusest, keskkonnainspektsioonist, riigi metsamajandamise keskusest, erametsakeskusest ja keskkonnaagentuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles