Tund aega podisenud puder viis keele alla

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudrukohvik Paide Pööningul.
Pudrukohvik Paide Pööningul. Foto: Anne Põder

Täna pakuti Paide käsitöö- ka kunstitoas Paide Pööning putru, mille valmimine võttis aega üle tunni. Neljaviljapudru erilise kreemise tektuuri üle imestasid kõik sööjad.

Enne veel kui Pööningu uksed linnarahvale avanesid, viisid Tallinnast tulnud pudrumeistrid Igrit ja Kristela Paas läbi pudruvalmistamise õpitoa. Pööningu perenaise Klaire Sillari ütlust mööda tuli pudrunippe õppima kuus inimest.

Ingrit ja Kristela Paas selgitasid, et kreemise ja õhulise pudru tarvis tuleb tõepoolest pikalt mängida. «Selleks tuleb varuda aega. Meil kulub suure potitäie pudru valmistamiseks ligi poolteist tundi,» hoiatasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles