Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Vaksali kohvik, mida türilased, aga ka kaugemalt tulijad pikisilmi oodanud on, avab lõpuks uksed ning kevadpealinna toiduettevõtete nimekiri pikeneb jälle. «Aega võttis jah omajagu,» nõustusb ettevõtja Gerly Tarius Türi jaamahoones asuva Vaksali kohviku avamisele eelneval päeval. Täna alates kella 11st võib aga kauaoodatud kohviku uksest sisse astuda ja keha kinnitada. Seda nii rongile minnes kui sealt tulles ja lihtsalt head toitu-jooki nautides aega veeta soovides.
 
* Küpsiste, kommide, koogi ja kohviga kaetud laud, millel kolm kollast gerberat ning lõhnaküünlast tulev mahe aroom – nii võttis külalisi vastu Roosna-Allikul eile uksed avanud vastne perearstikeskus. Paides Vee tänavaa perearstikeskust omavale dr Ingrid Aldile on see tema viies keskus: esimesed kolm on Vee tänavas eri aadressidel, seejärel Aravetel ja nüüd Roosna-Allikul. 
 
* Kuigi suur osa Järvamaa omavalitsusjuhte jätkab ka pärast valimisi tööd valla- või linnavalitsuses, siis premeeritakse neid kokku üle veerand miljoni euroga. Haldusreformi järel saavad Järvamaa endised vallavanemad, vallavolikogude esimehed, linnapea ja linnavolikogu esimees hüvitist kokku  233 572 eurot. Kõige kopsakama summa, 26 111 eurot, saab endine Paide linnavolikogu esimees ja Roosna-Alliku vallavanem Peeter Saldre.
 
* Pool aastat tagasi kolis Diana Soosalu Roosna-Allikule,  ehitas oma kätega valmis paar sauna ja kavatseb nüüd nende rendist elatuda. Diana Soosalu kolis elukaaslasega Roosna-Allikule pool aastat tagasi Harjumaalt. Logistikuks õppinud ja samal alal töötanud, kuid  piirkonnas ta kohe töökohta ei leidnud. Nii tegi puutööd armastav Soosalu vabal ajal  mehe lapsepõlvekodu õuele toru- ja tünnisauna. Endale ja sõpradele meeldisid need nii, et tekkiski mõte meisterdada saunu veel. Alustava ettevõtja koolitusel maeti see mõte maha, sest nende väikeses puutöökojas ei suuda lihtsalt toota saunu nii palju, et konkurentsis püsida. Toekam on aga saunade rentimise mõte.
 
* Eelmisel nädalal kuulutati puitarhitektuuri konverentsil «Puit – homse elukeskkonna võti» auhinnagalal välja aasta hinnatuimad puitehitised. Aasta puitehitise auhinnaga pärjati Rasmus Reinolti ja Ivo-Martin Veelma (arhitektuuribüroo Lokomotiiv) loodud Tartumaal Reolas asuv ASi Raitwood olme-büroohoone, mis paistab silma oma läbiva detailitundliku puidukasutuse poolest. Rahva lemmikuks kuulutati aga Järvamaal asuv Huuksi mõisapargi müürimaja. See on  romantilisse parki taaskasutatud puidust ehitatud eramu, mida pererahvas kasutab suveköögi ning puhke- ja mängumajana.
 
* Eelmisel neljapäeval lõpetas Kanal 2 «Kodutunde» saate meeskond Järva vallas Kuusna külas Sepa talus kolm päeva kestnud tööd, mille tulemusel valmis vanasse majja suur tualettruum ja avar lastetuba. «Kodutunde» meeskonna liige Aivar Sipelgas ütles, et lisaks remondile tubades on majja toodud vesi, paigaldatud uued elektrijuhtmed ja kilp, lastetuppa pandud õhksoojuspump ning detsembris tuleb ka  reoveemahuti. «Nii halvas seisus elektrijuhtmeid pole me ammu kusagil näinud. Võimatu oli sellisest ohust mööda vaadata,» sõnas ta.
 
* Laupäeval Aravete spordihoonesse kogunenud võrkpallurid pidasid viis tundi tuliseid pallilahinguid, et segapaaride turniiri avaetapil paremusjärjestuses selgust saada. Juba kümnendat korda sarja korraldav Paide võrkpalliklubi treener Piret Reinfeld ütles, et esimesele etapile kogunes paare tosina jagu. «See oli üle ootuste palju, aga kahtlemata on see tore, sest näitab, et võrkpalli tahetakse mängida ning võistlussarja vastu on huvi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles