Uskumatu: vähem kui ööpäevaga kaks joobes veokijuhti!

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna hommikul toimus Tallinn-Tartu maanteel Annas politseireid „Kõik puhuvad“. Leidus kolm juhti, kes olid ületanud alkoholi piirmäära ning nende suhtes alustati väärteomenetlus. 

Lääne prefektuur andis teada, et kokku osales reidil 28 politseiametnikku ja neli abipolitseinikku. Kahe tunni jooksul kontrolliti 675 juhi kainust.

Roolist kõrvaldati ka üks veoautojuht, kes juhtis mootorsõidukit joobeseisundis. Tema suhtes alustati kriminaalmenetlus. Politsei teatel muutis juhtumi uskumatuks see, et rekal oli peal alkolukk ning juhi sõnade kohaselt aitas tal luku avada sõber, misjärel sai joobes juht ise teele asuda.

Ka eile kõrvaldasid Paide politseijaoskonna ametnikud liiklusest kriminaalses joobes veoautojuhi. Paide politseijaoskonna juhi Margus Toomsalu sõnul on tulemused kahetsusväärsed. "Alkoholi tarvitanud juht ei hinda oma suutlikkust kriitiliselt ning muutub liiga uljaks ja julgeks. Samuti kasvab risk sattuda liiklusõnnetusse võrreldes kaine juhiga kahekordseks. Lisaks on raskeveok oma massi tõttu liikluses alati suurem ohuallikas ja kui juhil on veel joove, siis on tegu eriliselt vastutustundetu ja jõhkra käitumisega nii iseenda kui ka teiste suhtes" sõnab Toomsalu.

Ta rõhutas, et inimesed peaksid alati sekkuma või politseid teavitama, mitte kaasa aitama, kui näevad enda sõpru, tuttavaid või isegi võõraid alkoholi tarvitanuna rooli minemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles