Üksinda Paides ja Türil: Järvamaa toidukogumispäevadele ei tulnud ühtegi vabatahtlikku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

8. ja 9. detsembril toimuvad toidukogumispäevad üle Eesti. Kui varasematel aastatel on toidupanga Järvamaa kordinaator Eneken Savi toidukogumispäevadel saanud arvestada ka vabatahtlikega, siis tänavu, vaatamata eelnevatele üleskutsetele, tegutseb ta kahel päeval toitu kogudes üksi.

Järvamaal kogutakse neil päevadel toitu Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis. Nii algaski Eneken Savi toidukogumispäevi esmalt Türil toidukogumiskärude valmisseadmisega, et seejärel juba Paide Maksimarketisse tulla. Vahetuste jagamisest ei saa juttugi olla, ta tegutseb üksinda ning katab Paides ära ajavahemiku keskpäevast kl 19ni. 

Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles