Reedel loetakse Albus Tammsaaret

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotopostkaart. Tammsaare üliõpilasena 1908.a. Tartu Ülikool, kus kirjanik õppis 1907.-1911.a. Tammsaare üliõpilasaastate loomingut: «Pikad sammud» (1908), «Noored hinged» (1909), «Üle piiri» (1910)., HM F 217:5 Ff, Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid SA
Fotopostkaart. Tammsaare üliõpilasena 1908.a. Tartu Ülikool, kus kirjanik õppis 1907.-1911.a. Tammsaare üliõpilasaastate loomingut: «Pikad sammud» (1908), «Noored hinged» (1909), «Üle piiri» (1910)., HM F 217:5 Ff, Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid SA Foto: muis.ee

Sel reedel on Albu põhikoolis XV üle-eestiline võistulugemine "Hansenist Tammsaareni".

 

Tammsaareni loomingu võistulugemine on tavapärane üritus, kus 14 aasta jooksul on üle tuhande õpilase nii kodu- kui ka välismaalt käinud Tammsaare sünnivallas tema loomingut peast lugemas.

Konkursi tingimused: lugeda peast kuni viieminutine katkend Tammsaare loomingust.

Sihtrühm on V–XII klasside õpilased (10–19aastased) ning kõrgkoolide õppurid nii kodu- kui ka välismaalt (kaasa arvatud muust rahvusest eesti keele õppijad). Välismaal viibijad võivad lugeda Skype`i teel.

Hindamine käib neljas vanuserühmas: V–VII klass; VII–IX klass; X–XII klass; üliõpilased.

Vanuserühmade võitjad võistlevad peapreemiale. Osalejate piirarv on 100.

Hindamisel arvestatakse repertuaari valikut ja sobivust lugejale teksti mõtte esiletoomist, kõnetehnika valdamist (rõhud, rütm, välted, diktsioon) kontakti publikuga (silmsidet jne) teksti peasolekut, emotsionaalset tervikut- mõjuvust kuulajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles