Ka sel nädalal tärisevad Järva vallas relvad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm.
Kevadtorm. Foto: Priit Simson / Postimees

Esimese jalaväebrigaadi tagalapataljon andis veebruaris teada, et Järva vallas Vao külas on tagalapataljoni kompaniisuuruse üksuse väliharjutus. 

 

«Harjutame tegutsemist hoonestatud alal ja majades – kasutame omanikuga kokkuleppel oma tegevuses Vaol tühjalt seisvaid maju, mil uksi ees pole. Kasutame automaatrelvade, kuulipilduja imitatsioonivahendeid, õppekäsi- ja kattsuitsugranaate. Transpordivahendeid kasutame ainult teedel liiklemiseks,» selgitas nooremleitnant Oskar Kivisiv toona. «Tegutseme kella 9st 17ni ja et teeme ka pauku, võiks koduloomad hoida siseruumides.»

Sama tegevust nagu Vao külas näeb 5.– 9. märtsini ka Järva vallas Ervital, kuhu on 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonist koos vahekohtunikega oodata 200 mundrikandjat.

Alal liigeldakse maasturite ja veoautodega. Õppuse käigus eramute hoovidesse ei tungita ja kasutatakse eelnevalt kooskõlastatud alasid. «Ervital tegutseme põhiliselt lautade ja lagunenud majade ümbruses, mõisapargis, raamatukogu ja lasketiiru ümbruses,» täpsustas Kivisiv.

Kivisiv selgitas, et kohtunikud tagavad ohutuse ja hindavad taktikalist olukorda, samuti seda, et ei mindaks hoovidesse. Pauku tehakse ka Ervital, kuid mitte öörahu ajal. «Alustame väliharjutusega valgel ajal, kui lapsed on kooli läinud. Põhitegevus toimub nädala lõpul, teid kinni ei panda,» täpsustas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles