Mahukaid teetöid tänavu Järvamaale ei kavandata

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Arvo Meeks

„Ühiskond näeb uute teede ehitamises mugavust, aga meie eelkõige võimalust parandada liiklusohutust,“ sõnas toimunud pressikonverentsil Maanteeameti peadirektor Priit Sauk.

 

Käesoleval aastal tuleb ehitus- ja remonditöid üle 2000 km. Kui eelmisel aastal ehitati uusi teid 7 km ulatuses, siis tänavu tehakse seda täpselt poole rohkem, 14 km ulatuses. Lisaks jätkuvad tööd eelmisel aastal ehituslepingusse jõudnud Maanteeameti läbi aegade suurimate objektidega – Kose-Ardu maksumusega 44 miljonit eurot ja Ardu-Võõbu maksumusega 33 miljonit eurot.

„Kui vaadata kasvõi selle aasta esimese kolme kuu jooksul juhtunud liiklusõnnetusi, tulenesid paljude õnnetuste traagilised tagajärjed vastassuunda kaldumisest,“ alustas Maanteeameti planeeringute osakonna juhataja Andres Urm selgitamist, miks planeeritakse aina enam keskpiirdega 2+1 teelõike. „Me keskendume oma töös ennekõike ohutusele ja keskpiire aitab ära hoida laupkokkupõrkeid.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles