Millised on ootused metsanduse arengukavale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored väljendasid enim muret metsa raiumise ja selle elanike pärast.
Noored väljendasid enim muret metsa raiumise ja selle elanike pärast. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sügisel alustatakse uue metsanduse arengukava koostamisega. See kava paneb järgmiseks kümnendiks paika sihid, mille poole metsanduses riiklikult püüelda.

Praegune avalik arutelu näitab, et huvi metsa vastu on suur. Paljud inimesed soovivad kaasa rääkida selles, milliseid lahendamist vajavaid probleeme nad näevad või milline peaks Eesti metsandus olema. Et metsanduse arengukava saaks nendele küsimustele vastata, pakub Keskkonnaministeerium kaasaarvamise võimalust kõigile soovijatele.

Selleks tehakse metsanduse arengukava alusuuringu raames küsitlus, mille ülesandeks on luua võimalikult laialdane ülevaade sellest, mida erinevad huvirühmad metsa puhul oluliseks peavad. Kogutud vastuseid koondatakse nii, et erinevad väljatoodud probleemid leiavad kajastamist. Oluline ei ole, mitu korda ühte ja sama probleemi välja tuuakse, vaid ülevaate laiahaardelisus.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles