Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eile öösel paar minutit enne kella kahte kajas üle Aravete aleviku selline kärgatus, et suur osa elanikest ärkas hoolimata kõige magusamast uneajast üles. 
Vaid paar minutit hiljem seisis Meie kaupluse ees kohaliku päästekomando auto. Kiirele reageerimisele vaatamata ei näinud päästjad poe juures ainsatki hingelist. 
Sireen huilgas, klaasid olid katki ja kohas, kus juba aastaid on seisnud Swedbanki sularahautomaat, haigutas tühjus. Suur osa kaupluseesisest parklast oli klaasikilde ja automaadi tükke täis. Maas vedeles hulgaliselt viie- ja 20krooniseid rahatähti. Hinnanguliselt mõnesaja euro väärtuses. 
 
* SEB ja Lottemaa leiutuskonkursi võitis PAIde lasteaia Vikerkaarepai rühma tüdruku Emili Kõonurme kommipaberiavaja, mille ta mõtles välja oma vennale Mattiasele. Leiutise prototüüp ehitatakse ka Lottemaale ja sellest saab kõikidele lastele mõeldud atraktsioon.

* Sel nädalal lõppes Paide linnavalitsuse  Paide Hillar Hanssoo põhikoolile ehitaja leidmiseks välja kuulutatud riigihange. Pakkumise on teinud kaheksa ehitusfirmat, millest linnavalitsusel tuleb nüüd välja sõeluda parim.

* Kui kolm kuud tagasi kirjutas Järva Teataja, et inimesed märkavad üha sagedamini Paide linnas ringi luusivat karvutut rebast, siis suure tõenäosusega on sama rebane end tänavatel nii turvaliselt tundma hakanud, et ei kavatsegi metsa tagasi minna.

* «Vilma» ja «Venus», «Dolomit» ning hiirmelon naudivad Ambla põhikooli teise korruse lõunapoolsel aknalaual lõunapäikest ning troopilist vihma, mida lapsed neile kordamööda tekitavad. 
«Vilma» ja «Venus» on kobartomatid, üks punane, teine kollane, «Dolomit» on kurgisort ja hiirmelonina tuntakse Mehhiko pisikurki. 
Aknalaual kasvavate taimede eest hoolitseb kaheksa last esimesest ja viiendast klassist.

* Sel aastal võtab muuseumiööst, mis kannab alapealkirja «Öös on pidu», osa viis Järvamaa muuseumi, kelle kõrval on öös pidutsejatega ühinenud Roosna-Alliku ja Albu mõis ning Järva-Madise kirik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles