Kohalik tööturg niipea ei elavne

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Statistikaameti teatel on kolmanda kvartali andmete põhjal Eestis töötute hulk jälle vähenemas, aga Järvamaal prognoositakse töötute lisandumist.

Tööjõu-uuringu andmetel põhinev töötute hinnanguline arv, mis tänavu teises kvartalis oli Eestis 92 000, vähenes kolmandas kvartalis 15 000 töötu jagu.
Töötuse määr kolmandas kvartalis oli 10,9 protsenti, mis on märkimisväärselt väiksem kui nii eelmises kvartalis kui ka eelmisel aastal, mil töötuse määr oli vastavalt 13,3 ja 15,5 protsenti.

Töötukassa Järvamaa osakonna juht Eha Tasang ütles, et oktoobri tulemuste põhjal on Järvamaal töötus pigem suurenenud. «Mitte küll palju, kolmeteistkümne inimesega, ent siiski,» lisas ta.
Tasangu meelest ei saagi välja tuua kindlat põhjust. «Põhjus võib olla näiteks selles, et lõppenud on hooajatööd ja seega ka töötajatega sõlmitud hooajalised lepingud,» selgitas ta. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles