Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab: 

*Kohe, kui hangete võitjad on kinnitatud ja uus kevad lubab, algavad Tallinna–Tartu maanteel Mäekülas ja sealt Koeru poole teetööd. Ohutumaks peaks muutuma ka ratturite ja jalakäijate teekond. Mäeküla bussipeatuste kasutajad seisavad silmitsi sama hädaga, mis oli kümmekond aastat tagasi Mäos: aeg-ajalt on liiklus Tallinna–Tartu maanteel nii tihe, et ka täiskasvanule on elusa ja tervena üle tee pääs nagu võimatu missioon. Olukorra paranduseks ehitab maanteeamet Mäekülla ohutussaarega tee-ületuskoha ning jalg- ja jalgrattateed.

*Viimasel ajal on Pärnu–Rakvere maanteel Paide ja Kirna vahel maha sõidetud mitu tänavavalgustusposti, mille kordategemine pole sugugi odav lõbu, kuid õnneks aitavad kahjusid korvata kindlustusseltsid ja liikluskindlustuse fond. Umbes kuu aja eest avariis kannatada saanud valgustuspost Paide–Türi kergliiklustee ääres läks Türi Halduse juhi Enn Mägra teada maksma ligi tuhat eurot. «Sõltuvalt sellest, kui palju katki on ja mida teha tuleb, jääbki selliste tänavavalgustuspostide taastus keskmiselt 700 ja 1000 euro vahele,» ütles ta. Suuremate tänavalgustite taastamisele võib aga kuluda koguni 1500 - 2000 eurot.

*Eksperimentaalmuusik Kaido Kirikmäe avas Paides uue muusika kooli & stuudio, mis hakkab nii noorukitele kui ka täiskasvanutele jagama muusikalisi algteadmisi heli salvestusest selle loomiseni. Kirikmäe on muusikaga tegelenud juba 28 aastat ning olles viimastel aastatel keskendunud suuresti produtseerimisele ja ka teiste muusika salvestusele, jõudis talle kätte hetk, kus ta tahtis hakata oma teadmisi jagama. Uue muusika koolis on olemas tehnika, mis võimaldab õpilastel omandada teadmisi heli olemusest, salvestusest ja muusika produtseerimisest. Samuti õpetab Kirikmäe tundma helitehnikat ning jagab algteadmisi ja oskusi, kuidas muusikaüritusi korraldada ja artiste vahendada.

*Esimesel Järvamaa käsitöökodade päeval avas külastajaile uksed. Nende hulgas oli ka Türi kogukonnaseltsi maja Konn, kus koha sisse võtnud käsitööhuvilised on tegutsenud juba mõnda aega. Alates möödunud aastast on Konna maja järjest üles vuntsitud ja asukad on end sinna vaikselt sisse seadnud. Ühes hoovipoolses ruumis tegutseb heegeldusstuudio Silmast Silma omanik Reet Murel, kelle juurest võib leida heegeldatud vaipu, linde kujutavaid unenäopüüdjaid, pudipõllesid, sibulasukki. Murel sõnas, et end uuele elule äratatud barakki sisse seades oli tema eesmärk olla võimalikult keskkonnasäästlik. «Siinne sisustus on osaliselt kingitud ja teise ringi kaup, asjade valmistamiseks on kasutatud jääke ja isegi lambid on jäätmejaamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles