Järvamaa karikavõistlused korvpallis peetud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eelmisel nädalavahetusel peeti Järva-Jaani võimlas teistkordselt Järvamaa karikavõistluseid meeste korvpallis. Võitis Retro.

 

Karikavõistluste peakorraldaja Raigo Prants andis teada, et käesoleval aastal registreerus võistlusele kaheksa võistkonda, kes jagati loosi ja võistkondade sooviavalduse järgi kahte alagruppi. A-alagrupi moodustasid Järva-Jaani/BC Suits, Ambla, Türi ja Paide võistkonnad. Alagrupp sisaldas nii ühepoolseid, kui ka põnevaid lahinguid. Oodatult oli teistest mõnevõrra parem Ambla võistkond, kes näitas head mängu nii rünnakul, kui ka kaitses. Oodatult läks neile ka alagrupi esimene koht. Teise koha saavutas Türi võistkond, kes oli Järva-Jaani/BC Suits ja Paide võistkonnast mõnevõrra parem. Kolmanda koha alagrupis sai eelmise aasta üllataja BC Suits, kes oli ridu täiendanud Järva-Jaani mängijatega. Järva-Jaani/BC Suits pakkus visa vastupanu nii Türile, kui ka Amblale, kuid oodatud edu see sellel korral ei toonud. Võit saadi Paide võistkonna üle, kus olid kaasa tegemas nii mõnigi varasemalt Järvamaa MV osalenud mängija. A-alagrupi lõppseisuks: 1. Ambla, 2. Türi, 3. Järva-Jaani/BC Suits, 4. Paide.

B-alagruppi sattusid loosi tahtel Retro, Järva-Jaani Gümnaasium/Peetri kool, Väätsa ja KK7. Antud alagrupis oli ühtlaseid mänge rohkem ja võidud otsustati nii mõneski mängus viimase sekundi visetest. Alagrupi võit läks teenitult Retrole, kes näitas eeskätt head mängu kaitses. Samas olid rünnakul kindlus olemas tänu pikkadele meestele, kes ründelaua kontrollimisega oma meestele topelt viskeid suutsid tekitada. Teise koha saavutas Väätsa meeskond, kelle mäng oli tavapärasest rabedam, kuid tänu heale koostööle suudeti vajalikud kaks võitu alagrupist kätte saada. Kolmandaks jäi kodusaalis mänginud Järva-Jaani Gümnaasium/Peetri kool, kes osutas südi vastupanu nii Retrole, kui ka Väätsale. Võidud nimetatud meeskondade vastu jäid mõne punkti kaugusele. Võit saavutati KK7 üle, kes jäi alagrupi neljandaks. Hea meel on siin kohal tõdeda, et nii KK7, kui ka Järva-Jaani Gümnaasium/Peetri kool olid meeskondade komplekteerimisel kaasanud U16 KK7 all mängivaid noormehi, kes omavahelises mängus ka platsil kohtusid.

21.10.2018 jätkus kohamängudega, kus enne lõunal mängiti välja 5.-8.koht. 7.-8.koha peale mängisid KK7 ja Paide võistkond. Südi vastupanu osutanud Paide andis endast parima, kuid sel korral noori KK7 mängijaid alistada ei suudetud. 5.-6.koha heitlus oli Järva-Jaani meeste omavaheline heitlus. Mängu algus oli närviline ja kaitsest lähtuv. Mõlemad meeskonnad JJ/BC Suits ja JJG/PK pidid oma taktikat oluliselt muutma. Esimene poolaeg möödus tasavägiselt ja võidu võimalus oli mõlemal meeskonnal. Teise poolajal osutus võitjaks see meeskond, kelle mängijad hoiavad pea selgemad ja mängivad meeskondlikumalt. Seekord oli parem JJG/PK, kes saavutas viienda koha ning JJ/BC Suits vastavalt kuuenda koha.

B-alagruppi sattusid loosi tahtel Retro, Järva-Jaani Gümnaasium/Peetri kool, Väätsa ja KK7.

Poolfinaalid üllatusi seekord ei pakkunud. Ambla, kes võrreldes alagrupi mängudega oli ridu täiendanud, võitis Väätsat. Türi meeskonda tabas ebameeldiv üllatus, kui selgus, et poolfinaaliks on kohal vaid 3 meest. Õnneks leiti kiirelt ka 4 mängija ning väikese möönduse ja vastaste koostöö valmidusega, sai poolfinaal Retro vastu mängitud. Võit seejuures Retrole. Kolmanda ja neljanda koha otsustasid Türi valla mehed. Antud mängus oli samuti sportmehelikkus suure tähega esindatud ja mäng Väätsa ning Türi vahel peeti 4-4 vastu. Võitjana väljus Türi valla derbist Väätsa võistkond.

Finaalmäng peeti Retro ja Ambla vahel. Alates esimesest minutist oli mängus pinge õhus ja närvilisust tunda ka väljaku kõrval. Oma osa teravusest said üksteiselt nii vastasmängijad, kui ka loomulikult kohtunikud. Tabavaid viskeid ja ilusaid momente pakkunud esimene poolaeg lõppes üllatuslikult Retro paremusega. Teisel poolajal pusis Ambla, mis pusis ja vahepeal suudetigi mängu tagasi tulla, kuid otsustavatel hetkedel tabas Retro kaks kaugviset, millega võit Ambla ees endale napsati. Seega on Järva karika teistkordselt võitnud Retro võistkond, kelle head mängu võiks võrrelda veiniga, mis aja jooksul läheb üksnes paremaks. Lõplik järjestus karikavõistlustel: 1. Retro, 2. Ambla, 3. Väätsa, 4. Türi, 5. JJG/PK, 6. JJ/BC Suits, 7. KK7, 8. Paide.

Vähem, kui kuu aja pärast saab avalöögi Järvamaa MV korvpallis, mis karika järgi vaadates tõotab põnev tulla. Hea meel on tõdeda, et meistrivõistlustele on üks uusi tulija ja ehk on huvilisi teisigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles