Palju õnne, Suur-Paide, täna on põhjust tähistada

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süda
Süda Foto: Dmitri Kotjuh

Haldusreformi käigus ühinenud omavalitsused peavad oma esimest aastapäeva. Aasta tagasi, pärast kohalike valimistulemuste väljakuulutamist, alustas uutes piirides tegutsemist 51 omavalitsust.

 

„Paljudel ühinenud omavalitsustel on täis saanud esimene aasta. Soovin õnne ja kiidan neid tehtud töö eest,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Uue juhtimisstruktuuri ja õigusaktide loomisel on nähtud palju vaeva. Värskes rollis olemine ei ole olnud kerge, kuid sellest hoolimata on kohalikud omavalitsused suurepäraselt hakkama saanud. Loodan, et järgnev aasta on juba leebem ning kohalik elu saab areneda rahulikus, tavapärases rütmis.“

Pärast haldusterritoriaalset reformi jäi senise 213 kohaliku omavalitsuse asemel alles 79 omavalitsust: 15 linna ja 64 valda. Neist 51 peavad oma esimest aastapäeva ühinenud omavalitsusena ning ülejäänud 28 omavalitsust jätkavad vanades piirides. Enne reformi oli alla 5000 elanikuga omavalitsusi 169 ning pärast haldusreformi jäi neid 17. Kui enne ühinemisi oli omavalitsuste keskmine elanike arv natukene üle 6000 inimese, siis pärast ühinemisi on see rohkem kui 17 000.

Täna täitub aasta Paide linnal ning Tartu, Hiiumaa, Mustvee, Haljala, Vinni ja Viljandi vallal. Ühinenud omavalitsuste täpsed sünnikuupäevad ehk viimaste kohalike valimiste väljakuulutamise ajad leiate siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles