Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Maakonna kõige mõjukamate inimeste järjestuse leiab Järva Teataja vahel ilmuvast ettevõtluslehest.
Järvamaa mõjukate edetabeli panid kokku Paide linnavolikogu  ning Järva ja Türi vallavolikogu liikmed. Järva Teataja  palus volinikel nimetada kümme inimest,  kes nende meelest kõige rohkem Järvamaa elu mõjutavad. 67 volinikust tegi seda 64, seega peaaegu kõik kohaliku võimu esindajad.
30 mõjukaima järvalase seas annavad tooni poliitikud ja ettevõtjad. 
 
* Eestis juba kümnes linnas tegutsev autode selvepesulate kett Aqua Pesulate OÜ plaanib järgmiseks kinnitada kanda Paides. «Oleme vaeva näinud, kinnistu on omandatud ja oleme kohtunud ka linna esindajatega, et kokku leppida, mis tingimustel ja kuidas saaksime pesula sinna rajada,» ütles tegevjuhi kohusetäitja Meelis Virro. Paide kasuks rääkis Virro selgitusel asukoht Tallinna ja Tartu vahel ning siiani polnud Kesk-Eesti piirkonnas ka veel ühtegi Aqua keti pesulat.
 
* Töökäte puuduse tõttu on võõrtööjõu kasutus Eestis võrreldes eelmise aastaga suurenenud üle 60 protsendi. Seda teed on läinud ka paljud ehitusfirmad, kuigi Paides jääb see suundumus ehituses võrdlemisi tagasihoidlikuks. Paide ujulat ehitava Haart Ehituse juhi Riho Metsla selgitusel on ehitusobjektilt läbi käinud vaid üksikud võõrtöölised, kes tegid seal plaatimist. Et tegu oli alltöövõtuga, siis ei osanud Mets¬la täpseid arve nimetada, kuid tema hinnangul moodustasid võõrtöölised pigem tagasihoidliku seltskonna.
 
* Pole teada, et mõni järvalane oleks varem postmargil olnud. Nüüd on ka see lünk täidetud. Äsja välja antud margiseerial poseerib üks täieõiguslik türilane, täpsemalt jääsiniste silmadega lugemiskoer Zaffi. Et haski tõugu Zaffi on üks vahva tegelane, seda teavad Türi raamatukogu väikesed lugejad juba ammugi. Ent postmargil ei ilutse Zaffi üksnes nunnu oleku tõttu, vaid hoopis õilsamal eesmärgil: margiseeria ostuga saab toetada Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingut.
 
* Eile sadas Imavere põhikooli neljanda klassi inglise keele tundi sisse kummaline kamp serpentiine loopivaid mehi, kellel olid torbikud peas, põlevate küünaldega tort käes ja kingitused kaenlas. Nad karjusid hurraa ja küsisid, kellel klassist on sünnipäev. Üks poiss tõstis arglikult käe.
Imavere meesteklubi esindaja Tanel Teas ütles käe tõstnud poisile, kelle nimi on Toomas Kaup, et just tema 11. sünnipäeva nad tähistama tulidki.
 
* Reede õhtul startisid Järvamaa kergejõustiklased neljal ala, et teenida esimesi punkte alanud seeriavõistlusel. Üldvõiduks läheb aga tarvis mitmekülgsust ja head punktisaaki kolmel võistlusel. Reedel oli Paide E-Piima spordihalli kergejõustikumaneežis ja saalis kavas neli ala: 50 meetri jooks, kaugushüpe, kuulitõuge ja 600 meetri jooks. Mehi oli võistlustules 16 ja naisi 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles