Noortalunikele jagati miljoneid eurosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIAlt said toetust ka lehmapidajad.
PRIAlt said toetust ka lehmapidajad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

PRIA määras 125 noortalunikule toetusteks ligi 5 miljonit eurot. Neli toetust tuli ka Järvamaale.

Noortalunikele määratud toetuse maksimaalne ulatuses oli 40 000 eurot. Selle summa said Järvamaalt nii R&T Talu OÜ, Tikunärimise Klubi OÜ, Karu Mesi OÜ kui ka Lignum Agri OÜ. 

Kokku laekus augustis toimunud taotlusvoorus PRIAle 184 noortaluniku taotlusi. Kuivõrd soovitud toetuste summa ületas viiemiljonilist eelarvet, määras PRIA toetused nõuetekohastele taotlustele antud hindepunktide abil saadud paremusjärjestuse põhjal.

Tänavu oli toetusesaajate hulgas populaarseimaks tegevusvaldkonnaks teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus, milleks said toetust 34 ettevõtjat.

Veisekasvatuseks sai toetust 20 ettevõtjat, puuvilja- ja marjakasvatuseks 18 ettevõtjat ning 17 noortalunikku said toetust mesindusega tegelemiseks. Üheksa ettevõtjat said toetust köögiviljakasvatuseks ja sama paljud said raha lamba- ja kitsekasvatuseks.

Vähem oli neid, kes said toetust piimakarja kasvatamiseks, munade tootmiseks või muude taimede kasvatamiseks. Üks noortalunik sai toetust veinitootmisega seotud tegevusteks.

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse eesmärk on aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses. See aitab noortel tegevust alustada ning ühtlasi suureneb maal kaasaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles