Väätsa põhikool sai tunnustada

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa põhikooli teadushuviringi juhendaja Jonas Nahkor,  õpilased ja kosmose piirimaile saadetav teadusjaam.
Väätsa põhikooli teadushuviringi juhendaja Jonas Nahkor, õpilased ja kosmose piirimaile saadetav teadusjaam. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval andis Tartu Ülikooli eetikakeskus väärtuskasvatuse konverentsil ERMis anti  väärtuskasvatuse kooli tiitel Kilingi-Nõmme gümnaasiumile ja Nissi põhikoolile. Tiitel Väärtuskasvatuse lasteaia tuutli võttis vastu  Võsukese lasteaed.  Hea kooli teerajaja tiitliga tunnustati Väätsa põhikooli.

Tartu Ülikooli eetikakeskuse hea kooli projektijuht Nele Punnar sõnas, et tänavu on väärtuskasvatuse koolide ja lasteaia võrgustikega liitunud ohtralt uusi tegijaid. „On eriliselt suur rõõm, et on nii palju koole ja lasteaedu, kes on valmis kriitilise sõbra toel oma igapäevategevusi analüüsima ja mõtestama ning leidma oma tugevused ja arengukohad,“ selgitas Punnar.

Konkursside „Hea kool kui väärtuspõhine kool“ ja „Hea lasteaed kui väärtuspõhine lasteaed“ tiitel anti kätte 11. väärtuskasvatuse konverentsil „Eesti 2035: väärtuspõhine vaade haridusele“. Tartu Ülikooli eetikakeskus on toetanud ja tunnustanud koolide ja lasteaedade väärtustegevust juba aastast 2009. Eneseanalüüsi konkursid olid tänavu kuuendat korda. Hea kooli ja hea lasteaia konkurssidele on aastatel 2009–2018 oma töid saatnud 80 kooli ja 89 lasteaeda.

Tiitlite ja nende statuutidega saab tutvuda eetikaveebis. 

Konkurssi korraldab Tartu Ülikooli eetikakeskus haridus- ja teadusministeeriumi riikliku programmi „Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009–2013" jätkuprogrammi käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles