Minister Iva: sotsiaaltöötaja on otseses mõttes superinimene

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

„Nõudlus selle järele, et inimene saaks vajalikku abi oma enda kodus või selle lähedal, kasvab pidevalt. Tugi peab jõudma inimesteni võimalikult kiiresti ja see peab olema asjakohane ning kvaliteetne. Seetõttu on ka sotsiaaltöötajatel üha tähtsam roll abivajajate toetamisel,“ ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva tänasel rahvusvahelisel sotsiaaltöö päeval.   

Minister Kaia Iva sõnul on uute põlvkondade ootus, et hoolekandeteenused oleksid võimalikult kvaliteetsed ja pakuksid inimestele personaalset lähenemist. „Arusaadavalt on abivajajate ja nende lähedaste mured ning olukorrad erinevad. Hoolekandeteenused peavad olema paindlikud ja arvestama nende eripäradega,“ ütles sotsiaalkaitseminister. „Sotsiaaltöötajatelt oodatakse, et nad oleksid samaaegselt empaatilised, kiired, kannatlikud, paindlikud, head suhtlejad jpm. Sotsiaaltöö on kahtlemata üks tänuväärsemaid ja raskemaid töid – see on töö inimestega, see on töö inimeste muredega.“

Hoolekandepoliitikas on võetud suund, et abivajajale tuleb esmalt pakkuda neid teenuseid, mis võimaldaksid tal võimalikult kaua ja väärikalt oma kodus elada. „Riik ja kohalik omavalitsus peavad andma oma panuse, et inimestele oleksid need teenused tagatud. Selleks on riik viimastel aastatel suunanud väga palju Euroopa Liidu ja ka riigieelarvelisi vahendeid kohalike omavalitsuste sotsiaalteenuste arendamisse,“ ütles minister Iva. „Kohalike omavalitsuste esmatähtis ülesanne sotsiaalvaldkonnas on seista oma inimeste heaolu eest, toetada abivajajaid ja ennetada inimeste toimetulekuraskustesse sattumist. Seetõttu on oluline, et nad kasutaksid aktiivselt neid võimalusi taotleda raha oma sotsiaalteenuste arendamiseks.“   

Minister Kaia Iva sõnul on uute põlvkondade ootus, et hoolekandeteenused oleksid võimalikult kvaliteetsed ja pakuksid inimestele personaalset lähenemist.

Muu hulgas tunnustatakse täna Tallinna Õpetajate Majas Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni eestvedamisel kõige silmapaistvamaid sotsiaaltöötajaid. Üritusel võtab sõna ka sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles