Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Rassi küla kaks koera langesid poolteise nädala eest huntide saagiks. Jäljed näitasid otsijaile selgelt kätte nii murdmispaiga kui ka söömakoha, kus koerad oma julma otsa leidsid. Nende peremehed on juhtunust šokis, sest mõlemad koerad olid ühtaegu nii truud majavalvurid kui ka lemmikloomad.
 
* Eelmisel nädalal kirjutas Järva-Jaani kultuurimaja kauaagne direktor Tuve Kärner alla paberile, millega kinnitas, et paneb ameti maha. «Ei, sulge sappa ei saanud. Täitsa ise ja vabatahtlikult kirjutasin. Aeg sai täis,» ütles Tuve Kärner muheldes.
 
* Kui laulukoorid ja rahvatantsijad on üle-eestilisele laulu- ja tantsupeole «Minu arm» pääsu nimel teinud liigijuhtidele juba mitu eelproovi, siis laupäeval said Järvamaa võimlejad esimese ja ainsa võimaluse õpitut näidata.
 
* Kõigil põllumeestel tuleb kevaditi ära teha nimekirja jagu töid, ilma milleta aasta õigesti alata ei saa. Selles nimekirjas kipub paljudel olema ka Eesti maaelu tähtsündmuseks peetava Maamessi külastus, et saada aimu, milliseid uusi tooteid ja võimalusi valdkond jälle pakub. Järvamaalt osaleb juba kuuendat korda PMT OÜ ehk Paide masinatehas, mis tuleb välja Humuse kaubamärgi masinatega. Oma platsi jagab ettevõte Meireniga, mida juhib samuti masinatehase juht Jaan Meikup.
Humuse müügijuht Kristjan Kõljalg ütles, et kahe kaubamärgi peale näitavad nad ligi kümmet seadet.
 
* Laupäeval peetud Türi-Tori kiirlaskumisel sõideti seekord esimest korda üle saja kilomeetri. Võidumeeskonnas olnud Mart Reimann ütles, et just pikem distants meelitas temagi osa võtma. Maratoni korraldava MTÜ Matkahundi juhatuse liige Koit Raud sõnas, et Türi-Tori kiirlaskumisel oli kirjas üle 600 osaleja, veesõidukeid oli jõel umbes 275.
 
* Kui Järvamaa spordisügis tuleb Paide-Türi rahvajooksu ja selle uute korraldajatega, siis kevad kulgeb tavapärasemas rütmis mai keskpaigas Paides korraldatava heategevusliku teatejooksuga. Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring ütles, et jooksule on võistkondadel aega end kirja panna 24. aprillini. «Eks me ole juba koolispordivõistlustega teinud teatud määral eeltööd, kuid seda, palju võiks sel aastal jooksule osalejaid tulla, ma veel öelda ei oska,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles