Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Rahulikus Türi linnas on tüli kahe naabri vahel paisunud nii suureks, et nüüd usutakse juba sedagi, et aiateiba otsa torgatud musta kassiga on toime pandud mingeid nõiduslikke rituaale.

* Eelmisel nädalal vabastas Eesti metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg kevadel orvuks jäänud kolm nugisepoega, keda imetas MTÜ Kassivari hoole all olnud kass Mäura. Kassiema suuremeelsus läks inimestele hinge ja seetõttu leidis Mäura omale eelmisel nädalal ka päriskodu.

* Sellel sügisel aset leidev 38. Paide-Türi rahvajooks sai uue korraldustiimi. Uue meeskonna põhieesmärk on hoida aastate jooksul tekkinud traditsiooni samal tasemel ja kvaliteedil kui varasematel aegadel. Järgmisel aastal võib rahvajooksu ees oodata aga üpriski suur muudatus. Nimelt kavandatakse ettevõtmine tõsta septembri lõppu.

* Paide linnameeskonna esimene brasiillasest mängija Bruno Souza Caprioli unistab karjäärist mõnes Itaalia suurklubis ja oli valmis seetõttu lahkuma kodust ja lähedastest teisele poole maakera.

* Järvamaa kutsehariduskeskuses on üle 30 eriala ja õppekavu veelgi rohkem. Tuleval õppeaastal alustab kool koostööd ka Tapal asuva Scoutspataljoniga.

* Järva-Madiselt pärit Raivo Veskioja (42) on juba 20 aastat harrastanud Filipiinidelt pärit eskrima nime kandvat võitluskunsti. Olles aastaid harjutanud, annab ta nüüd pealinnas teistele oma oskusi edasi.

* Kolmandat suve G4Si punavalgetes ridades Türi tehisjärve ääres rannaliste ohutuse üle valvav vetelpäästja Elgeriine Leidma (20) on seda meelt, et selline töö sobib ennekõike suhtlemisaltile inimesele. Kellelegi vette järele tormata tuleb ju kordades harvemini kui rannalisi korrale kutsuda.

* Paidelasele Kätlin Merisalule (30) oli tänavune laulu- ja tantsupidu «Minu arm» väga tähendusrikas. Seiku, mille kohta ta sai öelda «esimene kord», oli mitmeid. Kõige erilisem neist oli võimalus kaasa lüüa tantsupeo lavastusmeeskonnas ning näha oma silmaga, kuidas joonistest paberil saavad staadionil ägedad tantsud ja pidu põimub ühtseks tervikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles