Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis jaanuari lõpul kohalikele omavalitsustele kirja, milles pakub neile võtta endale 4300 kilomeetrit riigiteid. Valdavalt on need kruusateed ja väikese liiklussagedusega teelõigud. Järvamaa kolmele omavalitsusele pakub riik 215,7 kilomeetrit teid. Kõige rohkem, see on 111,1 kilomeetrit, võib riigilt teid oma kätta saada Järva vald. Türi vallale pakub riik 61,1 ja Paide linnale 43,5 kilomeetrit teid.

* Järva tarbijate ühistu Coopi suuremates kauplustes on riiulite ette ilmunud sildid kirjaga «Toodetud Järvamaal». Sellega tõstab kaubanduskett esile Järvamaa väiketootjate toodangut, mis muidu kohalikul tarbijal märkamata jääks. Kubja ürditalu esindaja Kristjan Sander sõnas, et selline samm on igati kiiduväärne. «See on suisa erakordne, et keegi võtab sel moel vaevaks kohalikke väiketootjaid turundada,» lisas ta.

* Mitme Järvamaa arendusorganisatsiooni koostöös saab tänavu sügisel esimest korda teoks elamusfestival, millel on küll veidi kurjakuulutav nimi – kurjailmafestival, ent toob pea kahe ja poole kuu jooksul järvalasteni ning Järvamaa külastajateni värvikaid kultuuri- ja spordiüritusi, avastamist ootavad õpitoad, kaeda saab külaelu ning oma elamuse leiavad kindlasti ka loodus- ja toidugurmaanid.

* Järva vallavalitsus asus sügisel eelläbirääkimistega pakkumise korras Aravete spordi- ja tervisekeskuse kinnistule järgmiseks 15 aastaks rentnikku otsima. Detsembris selgus, et pakkumise võitis senine rentnik MTÜ Kesk-Eesti Kardikeskus, kuid teiseks jäänud pakkuja otsustas tulemuse vaidlustada.

* Vabatahtlik tegevus on ühelt poolt Eestis tõusuteel, teisalt sotsiaalvaldkonnas, kus abikäsi kõige rohkem napib, pigem mitte. Nüüd on mitu ühendust asunud seda probleemi lahendama, püüdes kaasata vabatahtlikke ka hoolekandesse.

* Eesti lasterikaste perede liit andis teada, et eelmise, tervisliku toitumise ja liikumise aasta kõige aktiivsem lasterikas perekond elab Järvamaal Roosna-Allikul. Perekond Mänd võttis osa kõigist 11st toitumise ja liikumise aasta puhul korraldatud üritusest, läbides 2632 kilomeetrit ja kasvades samal ajal kaheksaliikmeliseks.

* Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Merle Vantsi eelmine nädal kulges sootuks teises rütmis kui tavapäraselt. Ta läks Sloveeniasse taliujumise maailmameistrivõistlustele. Järvamaa ujujatest oli Vantsi taliujumise MMil ainuke. Ta tegi 11 starti ja iga start tõi ka medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles