TantsuMENÜÜ toob naistepäeva eel vaatajate ette objektiviseerimise meistriklassi

Kuido Saarpuu
Copy
Türi kultuurimaja
Türi kultuurimaja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Naistepäeva eel pakub Eesti Tantsuagentuur ja TantsuMENÜÜ võimalust Võrus, Türil, Kuressaares ja Pärnus heita pilk naiste igapäeva. 

Tantsulavastus “Object.ify” räägib naise kujutamisest objektina läbi meespilgu filtri ehk läbi mehe pilgu - naine on objektistaja ja objektistatav samal ajal. Lavastuses "Object.ify" põimuvad tants, ühiskondlikult oluline probleem, huumor, teatraalsus ja kõik see omakorda klišeelikus võtmes.

Lavastus „Object.ify“ on vaatajate ees:

3. märts kell 18 Türi Kultuurikeskus

Lavastuse idee sündis koreograaf Sandra Põllul mullu suvel Ameerikas kunstimuuseumides käies. “Suureks mõjutajaks ja inspiratsiooniks sai Barbara Krugeri kollaaž “Your Body is a Battleground”, millel on väga võimas sõnum: vastuhakk ühiskonna loodud standarditele ja sellele, kuidas meie kehad välja peaksid nägema, vastandina sellele, kuidas me tahaksime, et need välja näeksid. Samuti on lavastuse sünd inspireeritud Meret Oppenheimi skulptuurist “Object” (1936) ja Allen Jonesi skulptuuridest, mis kehastavad naisi sisustusesemetena ehk objektidena,” rääkis Sandra Põld.

„Eestis sünnib väga palju häid tantsulavastusi, mis ei jõua suurtest saalidest välja ja seega need ideed jäävad sageli vaid suurte linnade publiku silmadele. Vaatajaid on aga igal pool Eestis ja seega on TantsuMENÜÜ võtnud eesmärgiks viia need head ideed ka suurtest keskustest väljapoole,“ kommenteeris TantsuMENÜÜ eestvedaja Raido Bergstein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles